(voor 4 personen)

Ingrediënten voor de vinaigrette:

2 sinaasappels
2 theelepels Dijon mosterd
4 eetlepels witte azijn
4 eetlepels witte wijnazijn
150 ml. druivenpitolie
peper, zeezout uit de molen
  • 2 sinaasappels
  • 2 theelepels
  • Dijon mosterd
  • 4 eetlepels witte azijn
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 150 ml. druivenpitolie
  • peper, zeezout uit de molen

Ingrediënten voor de salade:

2 sinaasappels
2 theelepels Dijon mosterd
4 eetlepels witte azijn
4 eetlepels witte wijnazijn
150 ml. druivenpitolie
peper, zeezout uit de molen
  • 1 grapefruit rose
  • 1 rijpe avocado
  • 12 langoustines
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • zeezout

Bereiding:

  • Was de sinaasappels. 
  • Rasp de schil van ½ sinaasappel. 
  • Halveer de sinaasappels en pers ze uit. 
  • Kook het sap van 3 halve sinaasappels met de rasp in tot een siroop. 
  • Voeg de rest van de sap toe aan de siroop. Roer de mosterd en de azijn erdoor. 
  • Peper en zout naar smaak toevoegen. 
  • Voeg de druivenpitolie eronder en klop het geheel wat op.
  • Fileer de grapefruit. 
  • alveer de avocado en haal de pit eruit. 
  • Snijd het vruchtvlees in 1 cm. dikke schijfjes. 
  • Leg om en om de grapefruit en de avocado op het bord.
  • Snij met een schaar de rug van de langoustine tot de staart open. 
  • Verwijder het pantser en het darmkanaal. 
  • Klap de langoustines wat open en bak ze 2 minuten in olijfolie. 
  • Kruid ze met zeezout en limoensap. 
  • Leg ze op de salade en schenk de vinaigrette erover.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green