(voor 4 personen)

Ingrediënten:

1 wortel
½ prei
¼ knolselderie
½ komkommer
1 l. kalfsbouillon
4 coquilles
4 cl. witte port
½ eetlepel boter
wat olijfolie
zout, peper
  • 1 wortel
  • ½ prei
  • ¼ knolselderie
  • ½ komkommer
  • 1 l. kalfsbouillon
  • 4 coquilles
  • 4 cl. witte port
  • ½ eetlepel boter
  • wat olijfolie
  • zout, peper

Bereiding:

  • Wortel, prei, selderie en komkommer schoonmaken en julienne ( lange reepjes) snijden. 
  • De gesneden groeten in de kalfsbouillon garen. 
  • Dan de coquilles er ook bij doen en laten garen. 
  • De groenten en de coquilles eruit halen. De coquilles even in wat olijfolie krokant bakken. 
  • De coquilles op de groenten in de soepborden of soepkoppen leggen.
  • Het vocht van de bouillon met de port afproeven. 
  • Zout en peper toevoegen. 
  • De boter toevoegen en met een staafmixer schuimig kloppen. 
  • Over de borden of koppen verdelen.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green