(voor 4 personen)

Ingredienten soep:

1 l. kippenfond
½ rode peper
1 ui, gesneden
1 kropsla, enkele bladen bewaren voor de garnering
olijfolie
1 dl. room
  • 1 l. kippenfond
  • ½ rode peper
  • 1 ui, gesneden
  • 1 kropsla, (enkele bladen bewaren voor de garneringolijfolie)
  • 1 dl. room

Ingredienten gebakken gamba’s:

1 l. kippenfond
½ rode peper
1 ui, gesneden
1 kropsla, enkele bladen bewaren voor de garnering
olijfolie
1 dl. room
  • 8 rauwe ongepelde gamba’s
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje bieslook
  • zout, peper

Ingredienten pan con tomate:

1 l. kippenfond
½ rode peper
1 ui, gesneden
1 kropsla, enkele bladen bewaren voor de garnering
olijfolie
1 dl. room
  • 4 plakken grijs boerenbrood (stokbrood)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • grof zeezout

Bereiding soep:

  • Snijd de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in ringen. 
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en rode peper aan. 
  • Blus af met de fond en de room. 
  • Laat 10 minuten zachtjes inkoken. 
  • Voeg de sla toe en laat ± 5 minuten meekoken. 
  • Pureer de soep met een staafmixer en zeef de soep indien nodig.

Bereiding gebakken gamba’s:

  • Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. 
  • Pel de knoflook en snijd hem fijn. 
  • Snijd de bieslook fijn. 
  • Verhit wat olijfolie en bak de gamba’s ± 2 minuten. 
  • Voeg de knoflook toe en bak even mee. 
  • Haal de pan van het vuur en meng er de bieslook eronder. 
  • Eventueel zout en peper toevoegen.

Bereiding pan con tomate:

  • Gril het in plakken gesneden brood. 
  • Halveer de knoflook en de tomaat. 
  • Wrijf de knoflook op het brood en dan de tomaat. 
  • Sprenkel olijfolie erover en wat zeezout.
Schep de soep in de borden, garneer met de overgebleven slablaadjes en de gamba’s en geef het brood erbij.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green