(voor 4 personen)
Ingredienten soep:
- 1 l. kippenfond
- ½ rode peper
- 1 ui, gesneden
- 1 kropsla, (enkele bladen bewaren voor de garneringolijfolie)
- 1 dl. room
Ingredienten gebakken gamba’s:
1 l. kippenfond
½ rode peper
1 ui, gesneden
1 kropsla, enkele bladen bewaren voor de garnering
olijfolie
1 dl. room
- 8 rauwe ongepelde gamba’s
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje bieslook
- zout, peper
Ingredienten pan con tomate:
1 l. kippenfond
½ rode peper
1 ui, gesneden
1 kropsla, enkele bladen bewaren voor de garnering
olijfolie
1 dl. room
- 4 plakken grijs boerenbrood (stokbrood)
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- olijfolie
- grof zeezout
Bereiding soep:
- Snijd de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in ringen.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en rode peper aan.
- Blus af met de fond en de room.
- Laat 10 minuten zachtjes inkoken.
- Voeg de sla toe en laat ± 5 minuten meekoken.
- Pureer de soep met een staafmixer en zeef de soep indien nodig.
Bereiding gebakken gamba’s:
- Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
- Pel de knoflook en snijd hem fijn.
- Snijd de bieslook fijn.
- Verhit wat olijfolie en bak de gamba’s ± 2 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak even mee.
- Haal de pan van het vuur en meng er de bieslook eronder.
- Eventueel zout en peper toevoegen.
Bereiding pan con tomate:
- Gril het in plakken gesneden brood.
- Halveer de knoflook en de tomaat.
- Wrijf de knoflook op het brood en dan de tomaat.
- Sprenkel olijfolie erover en wat zeezout.
Schep de soep in de borden, garneer met de overgebleven slablaadjes en de gamba’s en geef het brood erbij.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |