(voor 4 personen)

Ingredienten voor de pesto:

2 bosjes basilicum
1 teentje knoflook
50 g. Parmezaanse kaas
40 g. pijnboompitten
5 eetlepels olijfolie
zout, versgemalen peper
vijzel
  • 2 bosjes
  • basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g. Parmezaanse kaas
  • 40 g. pijnboompitten
  • 5 eetlepels olijfoliezout
  • versgemalen peper
  • vijzel

Ingredienten voor de pasta:

2 bosjes basilicum
1 teentje knoflook
50 g. Parmezaanse kaas
40 g. pijnboompitten
5 eetlepels olijfolie
zout, versgemalen peper
vijzel
  • 300 g. conchiglie pasta (schelppasta)
  • 400 g. groene asperges of andere groene groente (boontjes)l

Verdere Ingredienten:

2 bosjes basilicum
1 teentje knoflook
50 g. Parmezaanse kaas
40 g. pijnboompitten
5 eetlepels olijfolie
zout, versgemalen peper
vijzel
  • plakken parmaham of serranoham
  • gamba’s

Bereiding pesto:

  • Pluk de basilicum. 
  • Pel en halveer de knoflook. 
  • Snijd de kaas in blokjes en bewaar de helft voor te raspen. 
  • Vijzel de basilicum, pijnboompitten en de kaas fijn. 
  • Voeg de knoflook en olijfolie toe. 
  • Op het laatst peper en voeg toevoegen.

Bereiding pasta:

  • Kook de pasta met water en zout beetgaar en giet de pasta af. 
  • Bewaar een beetje vocht. 
  • Maak de groenten schoon en kook ze. 
  • Snijd de groenten in kleine stukjes. 
  • Meng de groente door de pesto. 
  • Voeg aan de pasta toe. 
  • Wanneer het geheel te droog is, wat pastawater in de vijzel doen zodat de laatste restjes pesto worden meegenomen en vervolgens onder de pasta mengen. 
  • Bestrooi het geheel met geraspte Parmezaanse en drapeer de ham en gamba’s er boven op.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green