(voor 2 personen)

Ingredienten:

  • 250 g. zalm
  • 1 limoen
  • 1 gemberknol
  • 100 ml. olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 radijsjes
  • 100 g. rucola
  • 150 ml. balsamicoazijn
  • 50 g. honing
  • zout, peper

Bereiding:

  • Zet de oven op 230º C grill.
  • Balsamicoazijn met de honing in een pan tot de helft laten reduceren.
  • Bord met mosterd bestrijken.
  • Zalm drogen, in dunne plakjes snijden en op het bord verdelen.
  • De schil van de limoen raspen en het geraspte over de borden verdelen.
  • Gember fijnsnijden en over het bord verdelen.
  • Radijsjes in kleine reepjes snijden en over het bord verdelen.
  • Rucola wassen, drogen, klein plukken en verdelen.
  • De limoen halveren, sap uitpersen en over alles verdelen.
  • Dan gelijkmatig de olijfolie verdelen.
  • Een eetlepel balsamico-reductie over de borden verdelen.
  • Met peper en zout bestrooien.
  • Het bord 2 tot 3 minuten gratineren onder de grill.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green